0

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι το κυπριακό είναι κορυφαίο εθνικό θέμα για την Ελλάδα και στόχος όπως είπε είναι ο τερματισμός της...


παράνομης τουρκικής κατοχής.

Θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δηλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου παρόντος του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως ο κύπριος πρόεδρος τονισε οτι βασική προϋπόθεση είναι η συμφωνία κοινού ανακοινωθέντος.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι το κυπριακό είναι κορυφαίο εθνικό θέμα για την Ελλάδα και στόχος όπως είπε είναι ο τερματισμός της παράνομης τουρκικής κατοχής. 

Δήλωσε ακόμη οτι για το προσχέδιο θα πρέπει να υπάρξουν δύο δημοψηφίσματα και ευρύτατη συναίνεση.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική λύση με μια αδιαίρετη κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια και εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ανέφερε οτι η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες Αναστασιάδη και τα δικαιώματα της κυπριακής δημοκρατίας στο ζήτημα της ΑΟΖ όπου η Τουρκία κάνει μάταιες προσπάθειες κλιμάκωσης της έντασης. 

Από την πλευρά του ο κύπριος πρόεδρος δήλωσε οτι ενδέχεται σύντομα να καταλήξουμε στο ανακοινωθέν και εξέφρασε την πεποίθηση του οτι η συνεργασία Ελλάδας -Κύπρου θα δημιουργήσει προοπτικές εθνικής συνεννοήσεις. 

Το κοινό ανακοινωθέν δεν αποτελεί λύση αλλά θέτει τις βάσεις επεσήμανε ο κ. Αναστασιάδης. 


Την αντίθεση τους στο σχέδιο εξέφρασαν χθες ο Πρόεδρος του Συγκυβερνώντας ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Όμηρου και ο Γιώργος Λιλλίκας. 

Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook ή στην επικοινωνία του blog .

Copyright © Georgio Vale

 
Top